+31 (0) 6 82 66 36 38

Danciero


  • Geb.: 2016
  • Stokmaat: 168 cm
  • 1. tarief: € 1300,- excl. BTW

Danciero was de onbetwiste Kampioen van de Westfaalse hengstenkeuring 2018. Opvallend en buitengewoon mooi betovert hij de toeschouwer vanaf het eerste moment. Al zijn drie gangen zijn van uitstekende kwaliteit, zijn stap beschikt over veel ruimte, in draf toont hij veel schoudervrijheid en 'schwung' en zijn galop ruim en altijd bergopwaarts.

Vader Dancier werd in 2004 Kampioenshengst van de Hannoveraanse keuring in Verden, in 2005 werd hij de winnaar van het verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf, in 2006 werd hij Hannoveraans Reservekampioen-rijpaarden, op 4-jarige leeftijd won hij een bronzen medaille op het Bundeschampionat in Warendorf. Later was hij succesvol tot S-dressuurniveau, maar ook in zijn fokkerij: tot nu toe heeft hij meer dan 30 goedgekeurde zonen gebracht. Zijn nakomelingen zijn succesvol tot en met Grand-Prix niveau en zijn erg in trek als veilingpaarden, daar ze bekend staan om hun goede rijdbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

De nog jonge moeder Floris werd gekroond met de titel 'Hannoveraner Prämienstute', die tegenwoordig gelijk staat aan de titel 'Staatsprämie'. Haar vader Floriscount was VTV-dressuurhengst van het jaar in Oldenburg en is sinds enige tijd succesvol op Grand-Prix niveau. Hij wordt gezien als één van de veiligste dressuurverervers, waarbij kwaliteitsvol gangwerk, fantastische rijdbaarheid en maat kernwoorden zijn. Met de S-dressuurniveau succesvolle Rascalino, Grand-Prix niveau succesvolle Fishermand's Friend, volbloed Prince Thatch xx en de topvererver Arsenik in de moederlijn staat ook deze in het teken van rijdbaarheid en prestatie.

Danciero vertegenwoordigt de Westfaalse stam 101/Freya van Messlingen (v. Forstrat-Schwabenprinz), die uit nauw verwantschap, naast succesvolle sportpaarden in de dressuur en springen, onder andere ook de goedgekeurde hengsten Fürst Aurich en Hausherr heeft gebracht.

Danciero is erkend bij WESTPH, OLD, HANN, Süddt. Verbände, Mecklenburg, Rheinland.

Danciero is WFFS-vrij.

Vanaf 15 april 2019 staat Danciero gestationeerd in Duitsland.


Bekijk de video van Danciero hier

Danciero 01
Danciero 04
Danciero
Dancier De Niro Donnerhall
Alicante
Lacarna TS Lancier
Espina
Floris Floriscount Florencio I
Arkona
Ronja Rascalino
Fee