+31 (0) 6 82 66 36 38

D'Avie


  • Geb.: 2012
  • Stokmaat: 172 cm
  • 1. tarief: € 1600,- excl. BTW
  • Wereldkampioen 6 jarigen, gouden medaille WK Jonge Dressuurpaarden 2018
  • Geplaatst als nr 4., Deense Dressuur Kampioenschappen 2017
  • Finalist WK Jonge Dressuurpaarden 2017

Het resultaat op het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden was overweldigend – D’Avie werd wereldkampioen in de 6-jarige klasse met een mooi gemiddeld cijfer: een 9.26. In de galop scoorde D’avie de hoogst mogelijke score, een 10, zijn draf werd beloond met een 9.8 en zijn stap met een 8, voor rijdbaarheid en aanleg kreeg hij een 9.

D’avie komt uit de eerste jaargang van de hengst Don Juan de Hus. De inmiddels overleden Jazz zoon, Don Juan de Hus, was zelf finalist was op het WK Jonge Dressuurpaarden 2014 in Verden en bracht in korte tijd Keuringskampioenen D’Egalité en Don Royal, evenals Wereldkampioen Don Martillo. Gecombineerd met het Duitsle Londonderry bloed is D’avie een ultra modern sportpaard.

Zijn moeder Linda was zelf succesvol in de ‘Reitpferdeprüfungen’ en heeft meerdere succesvolle sportpaarden gebracht.

Haar vader, Londonderry, was Keuringskampioen, ‘Bundeschampionat’ en behoort nu tot een van de meest invloedrijkste Hannoveraanse hengsten van het heden. Een stabiele leverancier van Kampioenspaarden en Veilingtoppers. In 2013 werd Londonderry geëerd als ‘Hannoveraanse Hengst van het jaar’.

In de verdere generatie van D’avie zijn de Bundeschampionat finalist Walt Disney I, bewegingsverever Trapper, dressuurpaardenleverancier Windhuk en Keuringskampioen Akrobat te vinden. Allen uitzonderlijke bewegers en typsterke vossen.

D’avie vertegenwoordigd de Hannoveraanse stam 1311/Ahnenherrin (v. Ankara-Feger-Sportsmann-Flieder-Nebelland-Altist-Schah-Derb-Juls-Ernestus-Sambo-Muff), waar onder andere ook de goedgekeurde hengsten San Shamrock (NL) en Sunset Hit (DK) uit voort zijn gekomen.

D'avie is WFFS-vrij.

Goedgekeurd bij OLD, HANN, DWB, WESTPH, Süddt. Verbände, Mecklenburg, Rheinland.

D'avie is gestationeerd bij Helgstrand Dressage.


Davie 03
D'Avie
Don Juan De Hus Jazz Cocktail
Charmante
Vodorette Krack C
Novorette
St.Pr.St. Linda Londonderry Lauries Crusador xx
Windsor Queen
St.Pr.St. Winja Walt Disney I
St.Pr.St. Trinidad