+31 (0) 6 82 66 36 38

Donier


  • Geb.: 2015
  • Stokmaat: 171 cm
  • 1. tarief: € 800,- excl. BTW
  • Directe De Niro-zoon uit de legendarische Finnländerin stam

Met zijn prachtige bewegingen en expressiviteit heeft deze uiterst charmante jonge hengst de potentie voor het grote werk. Donier eindigde in de topgroep tijdens het verrichtingsonderzoek in 2018 in Schlieckau, zoals verwacht kreeg hij hoge scores voor zijn gangen, werkwilligheid en totale indruk, voor deze onderdelen kreeg hij maar liefst een 9,0.

Zijn vader, De Niro, die een aantal jaren succesvol was op Grand Prix niveau en onder andere onder Dolf-Dietram Keller winnaar werd van de Hamburger-Dressuur Derby, voert nu al zes jaar de WBFSH-ranking list van de beste dressuurverevers wereldwijd aan. Er is geen enkel kampioenschap waarbij zijn nakomelingen van hem, waaronder  Desperados FRH/Kristina Bröring-Sprehe, Dablino/Anabel Balkenhol, D'Agostino FRH/Fabienne Müller-Lütkemeier, Delgardo/Beatriz Ferrer-Salat, Voice/Edward Gal en Deep Impact/Severo Jurado Lopez, niet aanwezig zijn en strijden om een medaille. Meer dan 220 geregistreerde S-dressuur nakomelingen haalden over 3,1 miljoen Euro aan prijzengeld binnen. Met 100 goedgekeurde zonen heeft hij een blijvende invloed op de fokkerij.

De moeder van Donier, Thery, is ook de moeder van de Goedgekeurde hengst Fürst Toto (v. Fürstenball).

Moedersvader Totilas won twee keer goud bij het EK in Windsor in 2009 en drievoudig goud op de Wereldruiterspelen in Lexington. Daarnaast was hij onverslaanbaar op de Wereldbekerfinale 2010 in 's-Hertogenbosch en haalde hij meerdere wereldrecordresultaten. In de fokkerij leverde hij meer dan 20 goedgekeurde zonen, zoals keuringskampioen, Zweeds dressuurkampioen en dressuurpaarden WK-finalist Total Hope en tweevoudig dressuurpaarden WK-finalist Governor/Adelinde Cornelissen.

De overgrootmoeder Sunny-Girl heeft de goedgekeurde, Vice-landskampioen en tweevoudig Bundeschampionate-deelnemer Lord Schufro OLD (v. L'espoir) gegeven. Via haar dochter Funny-Girl (v. Fürst Romancier) werd zij overgrootmoeder van de goedgekeurde San Bordeaux (v. San Amour I).

De vierde moeder Fantastica bracht de goedgekeurde hengsten Sunny-Boy (v. Sandro Hit) en Classico (v. Classiker, sportnaam Capuccino).

Uit de beroemde 'Finnländerin' stam komen veel goedgekeurde hengsten, waaronder Blue Horse Don Schufro die met Andreas Helgstrand Olympisch teambrons won. Ook het succesvolle Grand Prix paard Don Primero/Karin Rehbein komt uit deze stam, evenals Totality, Just Wimphof, Salutation, Sampras, Davidoff's Hit, Lord Leopold, Topas, Cherubin, Favoloso L, Ron Rubin, Vito Corleone S, Sidney, Sandro's Success, Peron M, Red Rebel, Veneziano, Zatchmo, Rudisha, Zirrus, Fürst Romanov en de Oldenburger kampioensmerrie Fabina.

Donier staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

Donier is WFFS-vrij.

Hij is erkend bij HANN, OLD, Mecklenburg, Rheinland, WESTF, süddt. Verbände.


Bekijk de video van Donier hier

Donier
De Niro Donnerhall Donnerwetter
Ninette
Alicante Akzent II
Wiesenelfe
Thery Totilas Gribaldi
Lominka
Lasira Londonderry
Sunny Girl