+31 (0) 6 82 66 36 38

Feinrich


  • Geb.: 2013
  • Stokmaat: 170 cm
  • 1. tarief: € 1200,- excl. BTW

Beeldschoon, goede bewegingen en uiterst harmonieus. Direct vanaf zijn eerste veulens zette Feinrich een uitroepteken achter zijn erfelijkheid. Vanzelfsprekend waren zijn nakomelingen ontzettend populair en werden ze op veilingen voor de hoogste prijzen verkocht.

Feinrich werd in 2015 kampioenshengst en sloot vervolgens zijn verrichtingstest af met veel bravoure. In 2018 won hij jonge paarden-dressuurwedstrijden en kwalificeerde hij zich onder Isabel Freese voor het Bundeschampionat.

Ook in termen van zijn bloedlijn is Feinrich iets bijzonders: via zijn vader Fürst Heinrich combineert hij de vaderlijke lijn van Furioso II met één van de belangrijkste Oldenburger merries van de fokgeschiedenis, El.St. Gesina.

Zijn vader Fürst Heinrich, kampioenshengst in 2001, Hauptprämiesieger in 2002 en in 2003 Wereldkampioen 5-jarige dressuurpaarden, bracht 53 goedgekeurde hengsten, waaronder Fürstenball en Fürst Romancier.

De moeder El. St. Gesina bracht ook een volle zus van Feinrich, de Oldenburger kampioensmerrie Fürstin Gesine, ze bracht daarnaast de goedgekeurde Kampioenshengst For Romance I OLD, de bij ons gestationeerde For Romance II en de Oldenburger Kampioensmerrie, Bundeschampioness, P.S.I.-prijsrecordhouder Fasine OLD (allen v. Fürst Romancier). Deze Fasina is op haar beurt weer de moeder van de bij ons beschikbare Fasino (v. Foundation).

Moedersvader Sir Donnerhall werd al vroeg beschouwd als stempelhengst. Zelf 2e reservekampioen tijdens de hengstenkeuring, Landskampioen, HLP-kampioen, Vicewereldkampioen en Bundeschampion, kan terugkijken op bijna 100 goedgekeurde zonen. Talrijke kampioensrijke nakomelingen, waaronder de tweevoudig Wereldkampioen Sa Coeur en tenslotte hetlegendarische Bundeschampionat-kwartet Sir Heinrich OLD, Cindy OLD, Candy OLD en Caty OLD. Dankzij zijn Grand Prix geplaatste nakomelingen, zoals Sai Baba Plus/Boaventura Freire en Sacre Coeur/Sascha Schulz, staat hij op een 13e plaats in de WBFSH-ranking list van beste dressuurverervers.

Uit zijn grootmoeder stamt ook nog de 1e Reservekampioen Vivaldi's Schufro (v. Vivaldi).

In de derde generatie volgt Don Schufro, die onder Andreas Helgstrand Deens Kampioen werd en teambrons behaalde op de Olympische Spelen 2008 in Hong Kong.

In de verdere generatie ronden Sandro, Gepard, Pik Bube II, Waldhorn en More Magic xx de pedigree ideaal af.

Feinrich staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

Feinrich is WFFS-vrij.

Hij is toegelaten bij OLD, WESTF, Rheinland, süddt. Verbände.


Bekijk de video van Feinrich hier

Feinrich 02
Feinrich
Fürst Heinrich Florestan I Fidelio
Raute
Dawina Donnerhall
Wibke
Gesina Sir Donnerhall I Sandro Hit
Contenance D
Gesine Don Schufro
Gaby