+31 (0) 6 82 66 36 38

For Romance II


  • Geb.: 2013
  • Stokmaat: 170 cm cm
  • 1. tarief: € 1000,- excl. BTW

Harmonie in alle lichaamsverhoudingen en gezegend met grandioze mechanica: al bij de keuring in 2005 in Vechta sprong For Romance II al in het oog van de bezoeker en werd hij uitgeroepen tot Premiehengst en beste van zijn jaargang. Vervolgens bevestigde hij deze hoge inschatting met topcijfers in zijn afgelegde 14-dagentest en sporttest voor 4-jarige hengsten. Zijn eerste veulens typeerden zich als sterke bewegers, ze worden duur verkocht op verschillende veilingen en lopen vooraan mee. Zo won er een hengstveulen in 2018 het DSP-veulenkampioenschap in Neustadt met een 10,0.

Vader Fürst Romancier plaatste zich in 2009 voor het WK-jonge dressuurpaarden en het Bundeschampionat (5jr.), beide keren behaalde hij een vierde plaats. Bij zijn succesvolle nakomelingen horen de Burg-Pokal-winnaar First Romance/Dorothee Schneider en Burg-Pokal-finalist en EK-zilveren medaille winnaar Fürst Levantino.

For Romance II is de volle broer van de Oldenburger Kampioenshengst For Romance I OLD en de Oldenburger Kampioensmerrie Fasine OLD, die op haar beurt weer de moeder is van de bij ons beschikbare Fasino (v. Foundation).

Via moedersvader Sir Donnerhall I, zelf 2e Reservekampioen van zijn keuringsjaargang, Landskampioen, Sporttest-recordwinnaar, Vicewereldkampioen en Bundeschampion en via Don Schufro, die onder Andreas Helgstrand Olympische teambrons won, ontstaat er een interessante inteelt voor de vader van de eeuw, Donnerhall, en voor de niet minder belangrijke Sandro, die in de verdere generatie terug is te vinden. Grootmoeder Gesine bracht ook de 1e Reservekampioen Vivaldi's Schufro (v. Vivaldi). For Romance II komt uit de moederstam van Voltaire.

For Romance II levert het bewijs: fokken betekent denken in termen van generaties.

For Romance II staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

For Romance II is WFFS-vrij.

Hij is toegelaten bij OLD, HANN, WESTF, Rheinland, süddt. Verbände, Mecklenburg.


Bekijk de video van Fürst Romance II hier

For Romance 02
For Romance II
Fürst Romancier Fürst Heinrich Florestan I
Dawina
Ronja Romancier
Edwina
Gesina Sir Donnderhall I Sandro Hit
Contenance D
Gesine Don Schufro
Gaby