+31 (0) 6 82 66 36 38

Franklin


  • Geb.: 2010
  • Stokmaat: 170 cm
  • 1. tarief: € 1600,- excl. BTW
  • Finalist Wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden 2015
  • Kampioenshengst KWPN Hengstenkeuring 2013
  • Verrichtingskampioen KWPN 2013

Franklin is een zeer interessante afstammeling van de populaire en internationaal bekende hengst Ampére, die Kampioenshengst was in Nederland in 2008 en winnaar van de verrichtingstest. De vader van Ampére, Rousseau, heeft zilver gewonnen op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden in 2003 en leverde drie keer op rij de Kampioenshengsten van de KWPN hengstenkeuring. Op moederszijde vinden we de dressuurlegende Ferro, die zowel op de Olympische Spelen als op het Europees Kampioenschap succesvol was onder Coby van Baalen. Ferro is de vader van enige hoog aangeschreven hengsten, waaronder Negro, Kennedy, Rhodium en Rousseau.

Franklin won de verrichtingstest van het KWPN in 2013 en is uitgeroepen tot Kampioenshengst van het KWPN in 2013. Als 5-jarige was hij finalist bij de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden en hij heeft hier ook aan deelgenomen als 6-jarige.

Franklin heeft bewezen dat hij zijn spectaculaire gangen doorgeeft aan zijn nakomelingen. De nakomelingen van Franklin hebben zijn spectaculaire gangen, goede bewegingen met een actief achterbeen en goed ontwikkelde bovenlijn geërfd. Een aantal van deze nakomelingen zijn op internationale veilingen voor topprijzen verkocht, waarbij het merrieveulen Faretti DWB, Franklin/Don Frederico 2017, op de Nordic International Sales voor €150.00 verkocht werd en later de titel 'beste dressuurmerrieveulen' in Denemarken won. Beste dressuurmerrieveulen in het jaar 2016 werd Francissa Lightfoot van Franklin/Michellino. Feretti II, de volle zus van Faretti DWB, behaald in 2018 een prijsrecord op de Nordic International Sales.

Zijn eerste zonen zijn al op verschillende keuringen goedgekeurd, waaronder Kadans van Franklin/Jazz, die op de Deense hoofdkeuring erkend werd en ook deel uitmaakt van de hengstencollectie van Helgstrand.

Franklin is WFFS-vrij.

Hij is goedgekeurd bij KWPN, HANN, WESTF, OLD, DWB, Süddt. Verbände, Mecklenburg, Rheinland.

Franklin staat gestationeerd bij Helgstrand Dressage.


Bekijk hier de video van Franklin

Franklinstand
Franklinhoved1
Franklin
Ampére Rousseau Ferro
Zsuzsa
Larivola Flemmingh
Farivola
Warkle M Ferro Ulft
Brenda
Sparkle M Flemmingh
Irma Peternella