+31 (0) 6 82 66 36 38

Jovian


  • Geb.: 2014
  • Stokmaat: 175 cm
  • 1. tarief: € 1600,- excl. BTW
  • 2e in de Pavo Cup 2018
  • Winnaar sporttest Verden 2018
  • Premiehengst Deens Warmbloed Stamboek 2018
  • Winnaar Nederlandse Kampioenschappen 2017 (3 jr)

Jovian is een grootramige, expressieve jonge hengst met een fantastisch totaal beeld; die al in zijn jonge jaren verschillende prijzen op zijn naam heeft gezet. De imponerende Apache-zoon won in 2017 superieur de Nederlandse Kampioenschappen van Zuid-Holland West voor drie jarige dressuurpaarden. In maart 2018 werd hij vervolgens Kampioen van de Duitse Sporttest in Verden met een 9.01, enkele dagen later werd hij tijdens de Deense Hoofdkeuring in Herning gekroond tot Premiehengst. Hij kreeg maar liefst een 10 voor zijn draf en een 9,5 voor zijn galop. Jovian won een voorselectie van de Pavo Cup in juni 2018 met onze duitse amazone Eva Möller in het zadel. Met een totale beoordeling van niet minder dan een 8.8. Vooral de galop werd hoog gewaardeerd, hier behaalde Jovian een indrukwekkende 9.5 en met een 9 voor harmonie was Jovian een echte winnaar. Hij werd 2e in de finale van de Pavo Cup 2018.

De basisgangen en rijdbaarheid van Jovian voldoen aan de meest hoogst haalbare eisen: de draf en galop zijn ruim en expressief, gecombineerd met veel elasticiteit. De stap kenmerkt zich door zijn takt, ijverigheid en ruimte.

Zijn vader is de indrukwekkende Apache, reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring in ’s Hertogenbosch en overtuigende winnaar van de hengstencompetitie in de winter 2011/2012. Onder Emmelie Scholtens is Apache ondertussen succesvol op Grand Prix-niveau en werd hij in 2015 opgenomen in het Olympische kader. Door zijn eerste nakomelingen is Apache een veel gevraagde dekhengst in Nederland.

Moeder Zinith was voordat ze fokmerrie werd succesvol in de basissport en werd door het KWPN tot Elitemerrie verklaard.

Moedersvader, Tango, was met Hans-Peter Minderhoud succesvol op internationaal Grand-Prix niveau. Landjonker (alias Frühling), Nimmerdorzoon Aram en topvererver Lucky Boy xx zitten verweven in de prestatiegenen van de moederstam.

Jovian's derde en vierde generatie gaat terug op dde geweldige vererver en Grand-Prix hengst Jazz/Kirsten Becker en representeert de NL-Merrielijn 27, die als eén van de meest belangrijkste moederstammen van Nederland wordt beschouwd. Een hele reeks goedgekeurde hengsten, o.a. Del Vento (PB Rhld.), Dream of Heidelberg I (PB Rhld.), Dream of Heidelberg II (PB Mecklbg., intern. Dress. m. Ronald Lüders), Brandy Time (PB Oldbg.) en Superio (PB NL) kwamen eruit, evenals talrijke Grand-Prix paarden.

Jovian is WFFS-drager.

Jovian is goedgekeurd bij DWB, OLD, HANN, WESTF, Süddt. Verbände, Mecklenburg, Rheinland.

Jovian staat gestationeerd bij Helgstrand Dressage in Denemarken.Jovian 02
Jovian
Apache UB 40 Olivi
Kilucienne
Tolanda Krack C
Olando
Zinith Tango Jazz
O.Bertje
Minou Fruhling
Grene