+31 (0) 6 82 66 36 38

Revolution


  • Geb.: 2013
  • Stokmaat: 176 cm
  • 1. tarief: € 1600,- excl. BTW
  • Winnaar DRF-dressuurkampioenschap 2018
  • Wereldkampioen 5 jarige dressuurpaarden 2018
  • Winnaar DRF-dressuurkampioenschap 2017
  • Winnaar Deense 35-dagen test
  • Premiehengst Deense Warmbloed 2016
  • Premiehengst Hannover 2015

Met een hamerprijs van 1,2 miljoen euro behaalde Revolution een nieuw recordbedrag van alle Duitse hengstveilingen van het najaar 2015, waarbij hij ook de titel Premiehengst kreeg. In 2016 viel Revolution postief op tijdens de Deense keuring, waar hij opnieuw tot Premiehengst werd gekroond. Hij zette zijn zegereeks voort door het winnen van het Deense verrichtingsonderzoek, hij kreeg maar liefst zeven keer het cijfer '10' toegewezen. In 2017 werd hij de onbetwiste winnaar op de Deense keuring en won hij de finale voor 4 jarige dressuurpaarden, hij kreeg maar liefst vier keer een 10. In 2018 won hij het Wereldkampioenschap voor 5 jarige dressuurpaarden in Ermelo met een totaalscore van 9.62. Hij kreeg o.a. een 10 voor zijn galop, een 9.8 voor zijn draf, een 9 voor zijn stap, een 9.3 voor rijdbaarheid en een 10 voor aanleg.

Revolution is een eerste klas, hoogbenige en elegante hengst die uitgerust is met drie uitmuntende gangen en een geweldig karakter. Hij beweegt zich door zijn hele lichaam en heeft zich onder Andreas Helgstrand ontwikkeld tot een uitstekend sportpaard - hij is het ideaalbeeld van een modern sportpaard.

Zijn vader, de Premiehengst, Rocky Lee, wordt beschreven als een van de beste zonen van de tophengst Rock Forever, die met zijn zonen en dochters al lang zijn naam heeft gevestigd in de internationale paardenfokkerij. Moedersvader Roulette, is een succesvolle S-dressuurhengst, zijn nakomelingen worden gekenmerkt door hoge rijdbaarheid.

Revolution is de eerste zoon van moeder Rochelle die internationaal doorbreekt. Rochelle komt uit een klassieke Hannoveraanse moederlijn, met de zo benodigde inbreng van Engels Volbloed. De moederlijn gaat terug op de Hannoveraanse hengsten Wendburg en Derneburg.

Revolution is WFFS-vrij.

Hij is goedgekeurd voor DWB, OLD, HANN, WESTPH, Süddt. Verbände, Mecklenburg, Rheinland.

Revolution staat gestationeerd bij Helgstrand Dressage.


Bekijk hier de video van Revolution

Revolution 05
Revolution
Rocky Lee Rock Forever Rockwell
Lady Sunshine
Juicy Justinian xx
Ranessa
Rochelle Rouletto Romino
Narwan
Wachau Wendenburg
Dalia