+31 (0) 6 82 66 36 38

San Amour


  • Geb.: 2004
  • Stokmaat: 172 cm
  • 1. tarief: € 1300,- excl. BTW

San Amour is een 'shooting star' voor de fokkerij, zijn nakomelingen worden internationaal steeds populairder. Zo zat West Side Story onder Isabelle Wettstein in het Zwitserse team tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon. Sinclair Jason/Christian Schumach, Sun of May/Regina Isachkina en Sandro d'Amour/Olga Safronova waren allen succesvol en plaatsten zich tot de Wereldbeker-küren. Dan is er nog de San Amour-dochter Saphira Royal/Stefanie Wolf, die tijdens CHIOO Aken in de Kleine Tour zowel 2e als 3e werd, nadat ze in 2016 een bronzen medaille had gewonnen op het WK voor 7-jarige dressuurpaarden en van 2012 tot 2015 zich jaar na jaar voor het Bundeschampionat geplaatst had. Soiree d'Amour OLD/Kira Wulferding won het Bundeschampionat en plaatste zich in 2014 vooraan bij het WK jonge dressuurpaarden en in 2017 bij de Burg-Pokal-Finale. Haar volle zus Soiree de Saumur won in 2013 op het Bundeschampionat een bronzen medaille bij de 5-jarigen. Andere kampioenspaarden van San Amour: Vicewereldkampioen Samoura M, Vice-Bundeschampion Stern von Afrika OLD, maar ook Strellson en Ellegaardens San Droneur, beide geplaatst voor het WK.

San Amour heeft 48 goedgekeurde zonen, waaronder ook Kampioens -en Premiehengsten. Ruim 60 San Amour-dochters werden in verschillende fokgebieden uitgeroepen tot predicaatrijke Staatspremiemerries, zoals de Oldenburger Kampioensmerrie Calamity Jane.

San Amour was in 2006 2e Reservekampioen van de Oldenburger keuring, in 2018 werd hij Oldenburger Hauptprämiesieger en HLP-Dressuurkampioen, in 2009 plaatste hij zich voor de finale van het Bundeschampionat.

Vele toppaarden voor de fokkerij en sport komen voort uit de combinatie Sandro Hit en Oldenburger Reservekampioensmerrie Puppenfee. Waaronder o.a. de volle broer van San Amour, de goedgekeurde San Amour II, de Landskampioen Auguste Victoria, deze is op haar beurt weer de moeder van de Oldenburger-Reservekampioensmerrie Amelie (v. Fürstenball).

Uit de grootmoeder Ariola stammen de goedgekeurde Pierrot Royal (v. Plaisir d'Amour), zijn volle zus Paradise, en de Grand Prix succesvolle Dona Figuera (v. Donnerschwee). Moedersvader Plaisir d'Amour, de Oldenburger vererflegende Figaro en de Volbloed Kronprinz xx ronden de pedigree af.

San Amour vertegenwoordigd de merriestam van Armgard, waaruit de hengsten Floriscount, Botticello, Sandakan, Baresi en Brindisi uitkwamen.

San Amour staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

San Amour is WFFS-vrij.

Hij is toegelaten bij OLD, HANN, WESTF, Mecklenburg, Rheinland, süddt. Verbände.


Bekijk hier de video van San Amour

San Amour 03
San Amour
Sandro Hit Sandro Song Sandro v. Sacramento Song xx
Antenne II
Loretta Ramiro
Lassie
Puppenfee Plaisir d'Amour Pik Bube I
Fleur
Ariola Figaro
Arithmetik v. Kronprinz xx