+31 (0) 6 82 66 36 38

Sandro Hit


  • Geb.: 1993
  • Stokmaat: 172 cm
  • 1. tarief: € 1500,- excl. BTW
  • Wereldwijd beste dressuurhengst tijdens zijn leven - 2e plaats op de WBSFH-ranking

Vanaf het begin is Sandro Hit al een eigen klasse apart. Sandro Hit definieert het moderne sportpaard; met zijn uitzonderlijke elegante, expressieve en goed bewegende nakomelingen. Zulke dansers wenst elke ruiter onder het zadel te hebben! Vanzelfsprekend werden en worden zijn nakomelingen duur afgeslagen op de veilingen.

Sinds 2012 behoort Sandro Hit bij de top tien van 's werelds beste dressuurverervers. Sinds 2017 staat hij op de 2e plaats op de WBFSH-ranking van de meest succesvolle dressuurhengsten tijdens zijn leven.

De verervingskwaliteit van de lakzwarte hengst, die zelf Wereldkampioen en Bundeschampion was, is ongeëvenaard. Maar liefst 190 goedgekeurde zonen zijn er alleen al in Duitsland geregistreerd, en daarmee dus veel meer dan welke andere hengst ooit heeft geproduceerd. De lijst met keuringskampioenen, premiehengsten en veilingtoppers gaat elke reikwijdte te boven. Vele van hen maakten ook carrière in de sport, waaronder Vicewereldkampioen en Bundeschampion Sir Donnerhall I, het succesvolle Grand Prix paard Sancisco OLD, de Bundeschampion San Francisco OLD, de Burg-Pokal-Finalist Sorento, net als Sir Donnerhall II en Sir Skyfall OLD.

Maar liefst 237 dochters van Sandro Hit zijn Staatspremiemerries, deze worden geleid door de Wereldkampioene en tweevoudig-Bundeschampioness Poetin, die voor een recordbedrag van 2,5 miljoen Euro via de P.S.I. veiling geveild werd. Daarnaast bracht een Sandro Hit-dochter de Olympische, tweevoudig Wereldbekerwinnaar en drievoudig Europeeskampioen Weihegold OLD/Isabell Werth.

De nakomelingen van Sandro Hit hebben lang de grootste kampioenstribunes rond om de wereld veroverd. Bij de Olympische Spelen in 2016 in Rio kwamen 5 nakomelingen van hem aan de start, waaronder teamgoudwinnaar Showtime/Dorothee Schneider en teambronswinnaar in de eventing Santano II/Christopher Burton. In 2018 won Alvino/Adrienne Lyle teamzilver op de Wereldruiterspelen in Tyron. Sir Donnerhall II OLD/Morgan Barbancon plaatste zich in de Wereldbekerfinale van Parijs. Selten HW/Andres Dahl zat in het Deense team tijdens de Olympische Spelen in 2016 en in 2018 bij de Wereldruiterspelen.

Sandro Hit heeft een recordaantal van elf Bundeschampions geleverd, als laatste was dit in 2016 met Sister's Act vom Rosencaree/Dorothee Schneider, die ook succesvol was op het WK voor jonge dressuurpaarden. Naast de eerder genoemde WK-paarden stonden ook Polka Hit Nexen (2008, zilver, 6jr.), Soliero (2010, zilver, 6jr.) en St. Emilion (2011, brons, 6jr.) op het podium.

Vader Sandro Song was in 1990 Keuringskampioen en in 1992 Hauptprämiensieger. Uit de moeder, El. St. Loretta, komen nog twee goedgekeurde zonen: de Grand Prix succesvolle Diamond Hit (v. Don Schufro) en Royal Hit (v. Royal Dance).

Sandro Hit staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

Sandro Hit is WFFS-vrij.


Bekijk hier de video van Sandro Hit

Sandro Hit Hoved
Sandro Hit
Sandro Song Sandro Sacramento Song xx
Duerte
Antenne II Gepard
Antenne
Loretta Ramino Ramiro
Dombuche
Lassie Welt As
Lucie