+31 (0) 6 82 66 36 38

Sezuan


  • Geb.: 2009
  • Stokmaat: 171 cm
  • 1. tarief: € 3000,- + BTW (alleen beschikbaar middels diepvriessperma)

Sezuan - de drievoudig Wereldkampioen vervolgde zijn carrière indrukwekkend in de internationale Lichte Tour moet overwinningen over de 80% voort. Door Patrik Kittel/SWE wordt hij nu voorbereidt op de eerste start in de Grand Prix. Vanaf de keuring in 2012 in Denemarken is Sezuan de meest besproken hengst ter wereld. Vervolgens voltooide hij zijn verrichtingstest in Denemarken met een nog nooit eerder bereikte recordscore: tien keer ontving hij het maximale cijfer van 10,0. In 2013 werd de titel Deens Kampioenshengst en Dressuurpaardenkampioen daaraan toegevoegd. In 2014, 2015 en 2016 won hij als eerste hengst ooit driemaal op rij het Wereldkampioenschap voor dressuurpaarden. Voor zijn gangen, zijn rijdbaarheid en aanleg ontving hij het droomcijfer van 10,0.

Zijn vader is de Deense elite hengst en 'Hengst van het jaar' Blue Hors Zack. De moeder van Sezuan is de Goudenmedaille merrie en 'Merrie van het jaar' Don Romina van Bøgegården. Ze bracht ook de volle zussen van Sezuan, SLP-winnerassen Straight Horse Ascenzione en Straight Horse Sezuanna. De eerste genoemde plaatste zich op een 8e plek tijdens het WK, laatst genoemde werd Deense merrie-koningin. Daarnaast bracht ze ook de WK-finalist Straight Horse Don Tamino (v. Totilas) en Straight Horse Zarina (v. Blue Hors Salabaster), die veilingtopper was op de veulenveiling.

Sezuan bracht in Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken en Nederland meer dan 20 goedgekeurde hengsten, waaronder de tweevoudig geprimeerde 650.000 euro afgeslagen hengstveilingtopper, HLP-winnaar en Bundeschampion So Unique, de Vice-Bundeschampion Secret, de tweevoudig HLP-kampioen Sezuan's Donnerhall en de door Gestüt Peterhof gefokte Oldenburger Premiehengst Sam. Zijn talrijke succesvolle nakomelingen worden geleid door de Zuid-Duitse Vice-Kampioen en Bundeschampionat derde Spectre en ook geplaatst op het Bundeschampionat Sazou/Beatrice Buchwald. Wereldwijd zetten de veulens van Sezuan een compleet nieuwe maatstaf.

Sezuan is alleen beschikbaar middels diepvriessperma.
Let op; diepvriessperma van Sezuan moet 2 tot 3 werkdagen vooruit besteld worden.

Sezuan
Zack Rousseau Ferro
Zsuzsa
Orona Jazz
Korona
Bøgegårdens Don Romina Don Schufro Donnerhall
Fiesta
Bøgegårdens Laina Lionell
Joy