+31 (0) 6 82 66 36 38

Sir Donnerhall


  • Geb.: 2001
  • Stokmaat: 171 cm
  • 1. tarief: € 1800,- excl. BTW
  • Op gelijke voet met zijn geweldige vader Sandro Hit

Sir Donnerhall is al lang uit de schaduw van zijn vader, Sandro Hit, gestapt en heeft een plaats veroverd bij 's werelds beste dressuurverervers. Zo heeft hij alleen al zes Bundeschampions geproduceerd: in 2013 Cindy OLD (4jr.), in 2014 Special Diva OLD (3jr.) en Sir Heinrich (4jr.), in 2016 Smirnoff (5jr.) en in 2017 Candy OLD (4jr.). In 2018 maakt Caty OLD het historische record perfect, ze is de vierde Sir Donnerhall-nakomeling uit St. Pr. St. C'est bon, die goud won in Warendorf. Haar volle zus Candy OLD behaald een bronzen medaille op het Wereldkampioenschap voor 5-jarige dressuurpaarden. Sa Coeur werd dubbelvoudig Wereldkampioen en werd met een verkoopprijs van 2,1 miljoen euro geveild op de P.S.I.-veiling. Hij is slechts één voorbeeld van de vele topprijzen op de veilingen.

De nakomelingen van Sir Donnerhall hebben zich op sportief gebied bewezen, in de Grand Prix hebben ze de arena's al lang veroverd. Zo werd Sai Baba Plus/Boaventura Freire geplaatst in verschillende Wereldbekers en nam hij deel aan het EK in 2017 in Göteborg. Galliani Biolley/Katrien Verreet werd geplaatst in Nationscupwedstrijden, Sempre Fidelis/Catherine Haddad Staller, Sir Caramello/Ashley Holzer en Sir Donato/Anders Dahl zijn evenals internationaal succesvol.

Sir Donnerhall heeft 97 goedgekeurde zonen, waaronder talrijke Kampioens-en Premiehengsten. Uit 193 Staatspremiemerries valt de Oldenburger Kampioensmerrie Candy OLD het meeste op. Daarnaast stammen de Kampioenshengsten Bonds, Feinrich en For Romance I, de Westfaalse kampioen Fürst Magic, de Vice-Bundeschampion Lilliano OLD, de Bundeschampion Revenant en de Oldenburger Kampioensmerrie Fasino OLD uit de moederlijn van Sir-Donnerhall.

Sir Donnerhall was zelf in 2003 Oldenburger Reservekampioen, in 2005 HLP-Kampioen en Hauptprämienhengst en in 2006 Bundeschampion en Vicewereldkampioen (5jr.). Hij is geschoold tot de Zware klasse, maar vanwege zijn hoge fokkerijvraag niet verder in de wedstrijdsport uitgebracht.

Zijn vader Sandro Hit, zelf Wereldkampioen -en Bundeschampion, heeft zich als stempelhengst in de dressuurpaardenfokkerij bewezen. Uit de moeder St. Pr. St. Contenance stammen ook nog de goedgekeurde volle broer en Wereldbekerfinalist Sir Donnerhall II/Morgan Barbarcon, evenals als het succesvolle Grand Prix paard Statege/Cora Jacobs. Moedersvader is Donnerhall.

Sir Donnerhall staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

Sir Donnerhall is WFFS-vrij.

Hij is toegelaten bij HANN, OLD, WESTF, SWB, Mecklenburg, Rheinland, süddt. Verbände. Daarnaast is hij toegelaten in Frankrijk, Italië, Polen, Finland en Zwitserland.


Bekijk hier de video van Sir Donnerhall

Sir Donnerhall 01
Sir Donnerhall
Sandro Hit Sandro Song Sandro v. Sacramento Song xx
Antenne II
Loretta Ramino
Lassie
Contenance D Donnerhall Donnerwetter
Ninette
Contenance II Feldherr
Contenance v. Grundyman xx