+31 (0) 6 82 66 36 38

Springbank II VH


  • Geb.: 2014
  • Stokmaat: 169 cm
  • 1. tarief: € 1300,- excl. BTW
  • Kampioenshengst DWB 2018
  • Winnaar Zweedse Breeders Trophy 2017 en 2018
  • Winnaar Deense Dressuurkampioenschappen voor 4-jarigen

Ultra modern in zijn algehele optreden, beschikt Springbank II VH over uitzonderlijke en buitengewone kwaliteiten in de basisgangen en een correct fundament.

In 2017 won Springbank II VH de 35-dagen test met een algemene score van 954,5 punten. Hij kreeg onder andere een 10 voor rijdbaarheid en aanleg, ook voor de andere onderdelen scoorde hij niet onder de 9.0. In 2018 won Springbank II VH de Deense finale voor 4 jarige dressuurpaarden. In zijn Zweedse thuisland werd hij in 2017 en 2018 Kampioen bij de driejarige rijpaarden met 972,5 punten.

Springbank II VH werd in 2018 tijdens de Deense Hengstenkeuring gekroond tot Kampioenshengst. Hij kreeg onder andere voor zijn karakter en stap een 9 en voor zijn draf en galop een 10.

Zijn vader Skovens Rafael, zelf succesvol op internationaal Grand-Prix niveau met Lotte Skjaerbaek, verbindt de Grand Prix hengsten Romanov/Hans-Peter Minderhoud, Blue Horse Don Schufro/Andreas Helgstrand en Zorro Z/Beatriz Ferrer-Salad, met elkaar.  

Moeder, De la Reinne, bracht al eerder een volle broer van Springbank II VH, Springbank. Deze, oudere, volle broer was in 2015 finalist op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden bij de 5 jarigen en is ondertussen succesvol op Prix. St. George-niveau.

Moedersvader De Niro is al jaren de onbetwiste nummer één van de WBFSH-Wereldranglijst Dressuurverervers. In de vierde en respectievelijke vijfde generatie bevindt zich een waardevoll inteelteffect met Rohdiamant en Donnerhall.

Springbank II VH is WFFS-drager.

Springbank II VH is goedgekeurd bij DWB, OLD, HANN, WESTPH, Süddt. Verbände, Mecklenburg, Rheinland.

Hij staat gestationeerd bij Helgstrand Dressage.

Voorlopig is het alleen mogelijk om twee keer per cyclus sperma van Springbank II VH te bestellen.


Bekijk hier de video van Springbank II VH

Springbank 01
Springbank II VH
Skovens Rafael Romanov Rohdiamant
Rumirell
Tazorba Don Schufro
Tazora
De La Reinne VH De Niro Donnerhall
Alicante
Rakel VH Rohdiamant
Adida