+31 (0) 6 82 66 36 38

Tørveslettens Sylvester


  • Geb.: 2014
  • Stokmaat: 171 cm
  • 1. tarief: € 1000,- excl. BTW
  • Winnaar Deense 35-dagen test
  • Winnaar kwalificatie voor het Deense 4-jarige kampioenschap

Tørveslettens Sylvester is een grootramige hengst met uitmuntende bewegingen, die meerdere malen beoordeeld werd met een 9 en 10. In 2018 behaalde hij een 2e plek in de eerste ronde van de Deense finale met een indrukwekkende 93.8%, in dat zelfde jaar won hij de 35-dagen test met 870.5 punten.

Zijn gangwerk heeft hij zeker van zijn vader, Kampioenshengst en drievoudig Wereldkampioen, Sezuan geërfd. Sezuan heeft zijn aanlegtest in Denemarken met een totaalscore van 976.5 punten afgesloten en won daarmee van zijn jaargang. Later won hij de Deense Finale voor 4-jarige dressuurpaarden onder Andreas Helgstrand. Sindsdien wordt hij gereden door Dorothee Schneider en is hij o.a. drievoudig Wereldkampioen en succesvol op Lichte Tour niveau.

De moederlijn bestaat eveneens uit succes, Elite- en Gouden medaille winnares Tørveslettens Stamina is de moeder van Tørveslettens Sylvester. Ze won o.a. zilver in de Deense finale voor 4 jarige paarden en goud bij de 5 en 6 jarige dressuurpaarden. In 2010 en in 2011 stond ze samen met Andreas Helgstrand in de finale op het WK voor jonge dressuurpaarden. Daarna was ze internationaal succesvol op Grand-Prix niveau. Moedersvader, Stedinger, is in de S-dressuur zeer succesvol en is de vader van meerdere topsportpaarden, waaronder Status Quo, Schumacher, Tørveslettens Snowflake en Atterupgaards Minaia.

Tørveslettens Sylvester is goedgekeurd bij DWB.

Hij is WFFS-vrij.

Sylvester staat gestationeerd bij Helgstrand Dressage.


Bekijk hier de video van Tørveslettens Sylvester

Sylvester 02
Tørveslettens Sylvester
Sezuan Blue Horse Zack Rousseau
Orona
Bøgegårdens Don Romina Blue Horse Don Schufro
Bøgegårdens Laina
Tørveslettens Stamina Stedinger Sandro Hit
Bold Fantasy
Clara Carano
Ria