+31 (0) 6 82 66 36 38

Top Gear


  • Geb.: 2012
  • Stokmaat: 169 cm
  • 1. tarief: € 1000,- excl. BTW

In 2014 was Top Gear Reservekampioen op de Oldenburger hengstenkeuring. Met veel schwung en takt vallen de drie gangen van Top Gear positief op onder het zadel. Zijn 30-dagentest voltooide Top Gear met uitmuntende cijfers, hij eindigde in de topgroep met een score van 8,78 punten. Hij kreeg maar liefst een 10 voor zijn karakter en een 9,75 van zijn testruiter. Ondertussen heeft hij al verschillende dressuurproeven gewonnen en heeft hij zich gekwalificeerd voor het Bundeschampionat.

Top Gear brengt zijn elegante uitstraling en onbegrensde bewegingskwaliteiten over op zijn nakomelingen. De nakomelingen uit zijn eerste jaargang werden bijna allen geprimeerd, uit deze eerste jaargang komt ook een Premiehengst.

Zijn vader Totilas won in 2009 op de Europese Kampioenschappen in Windsor dubbelgoud en in 2010 bij de Wereldruiterspelen in Lexington driemaal goud. Daarnaast was hij onverslaanbaar in de Wereldbekerfinale 2010 in 's-Hertogenbosch. In de fokkerij leverde hij meer dan 20 goedgekeurde zonen, waaronder Keuringskampioen, Zweedse Dressuurkampioen en WK-finalist Total Hope, de tweevoudig WK-zilverenmedaillewinnaar Governor/Adelinde Cornelissen en Baden-Württemberger Kampioen Topas/Nicole Casper.

Moedersvader Don Frederico was Hannoveraner Keuringskampioen, Bundeschampionat-finalist en succesvol op S-dressuurniveau. In 2009 werd hij met de titel 'Grande-Preis' geëerd en in 2012 met de titel 'Hannoveraner Hengst van het jaar'.

Grootmoeder Saniza bracht twee goed gekeurde hengsten, Rosandro (v. Rosario) en Royalist (v. Royal Hit). Eerstgenoemde was tot Intermediair II niveau succesvol. Met een totaal van 9,1 won hij in 2009 de Finalekwalificatie voor het Bundeschampionat (5jr.) en behaalde hij met een 8,8 een zilveren medaille in de finale. In 2010 werd Rosandro 4e in de finale van het Bundeschampionat (6jr.). Eerder blonk Rosandro al uit met zijn overwinningen in de Rij- en Dressuurpaardenproeven, o.a. met een 2e plaats in de 30-dagentest in 2007 in Schlieckau.

Overgrootvader Sandro Hit, zelf Wereldkampioen en Bundeschampionat, heeft zich als stempelhengst in de dressuurpaardenfokkerij dikwijls bewezen.

Grootmoeder Enzia bracht ook het internationale springpaard Confederate Grey (v. Coupe de Coeur), het springpaard Hidalgo (v. Waldsee)/Oliver Ross en beiden S-dressuurpaarden Latino (v. Landor S) en Lord Leo (v. Lauries Crusador xx).

Top Gear staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

Top Gear is WFFS-drager.

Hij is toegelaten bij HANN, OLD, WESTF, Rheinland, Mecklenburg, süddt. Verbände.


Bekijk hier de video van Top Gear

Top Gear
Totilas Gribaldi Kostolany
Gondola II
Lominka Glendale
Elsa
Dosalla Don Frederico Donnerhall
Cleopatra
Sanzia Sandro Hit
Eniza v. Espri