+31 (0) 6 82 66 36 38

Vendóme


  • Geb.: 2016
  • Stokmaat: 168 cm
  • 1. tarief: € 1300 excl. BTW

Vendóme werd uitgeroepen tot Premiehengst van de Hannoveraanse hengstenkeuring 2018 in Verden. Hij presenteert zichzelf zeer zelfverzekerd en naast zijn goede exterieur, overtuigt hij ook met zijn expressieve bewegingen in alle drie gangen, waardoor hij zichzelf kwalificeert als een potentiële dressuurvererver van de hoogste standaard.

Zijn vader Veneno was in 2015 finalist in het Bundeschampionat voor Duitse dressuurpaarden en is ondertussen succesvol in de Klasse M-dressuur (Duitsland). In 2018 gaf hij een zeer goed debuut op de Duitse keuringen en leverde hij vier goedgekeurde zonen, waarvan een aantal hengsten een premie kregen.

Moeder Felina Salentina volbracht een zeer goede merrietest en kreeg het predicaat 'Premiemerrie' toegekend op de Rheinland Elite merrieshow. Haar vader Fidertanz begon zijn buitengewone carrière in 2004 als kampioen op de NRW-hoofdkeuring in Handorf. In 2005 werd hij Vice-Bundeschampion en in 2006 ontving hij de Hoofdpremie voor dressuurhengsten op de Oldenburger-keuring. Later was hij succesvol op Grand-Prix niveau en leverde hij 52 goedgekeurde zonen. De grootmoeder, St. Pr. St. Salice Salentina, produceerde de goedgekeurde hengst Ludowig in combantie met Lord Carnaby. In de derde generatie vindt men de invloedrijke hengst Sandro Hit terug.

Vendóme vertegenwoordigd de ver vertakte Hannoveraanse merriefamilie 596/Brigitte (v. Breadalbane xx-Norfolk-Iwan-Phönix-Delpini), uit deze stam komen 34 goedgekeurde hengsten.

Vendóme wordt voorgesteld op de DWB-hengstenkeuring 2019. 

Vendóme is erkend bij OLD, HANN, WESTPH, Süddt. Verbände, Mecklenburg, Rheinland.

Vendóme is WFFS-vrij.

Hij staat gestationeerd bij Helgstrand Dressage.


Bekijk hier de video Vendóme

Vendome 01
Vendóme
Veneno Vitalis Vivaldi
Tolivia
Diamond Lady Diamond Hit
Kurlanda
Felina Salentin Fidertanz Fidermark
Reine Freude
Salice Salentin Sandro Hit
La Rouge