+31 (0) 6 82 66 36 38

Vitalis


  • Geb.: 2007
  • Stokmaat: 170 cm
  • 1. tarief: € 2000,- excl. BTW

De nakomelingen van Vitalis hebben het winnende gen. Zo werd Victoria's Secret in 2016 in Ermelo Wereldkampioene, nadat ze een jaar eerder al het Bundeschampionat had gewonnen. Vitalis heeft ongeveer 20 goedgekeurde hengsten gegeven, waaronder onze Valverde, die Westfaalse Kampioenshengst, Vice-Bundeschampion en Westfalenkampioen is. Uit de talrijke Premiedochters van Vitalis, vallen de Westfaalse Kampioensmerrie Vienna en de Rheinlandse Kampioensmerrie Virgina K op. De eerste nakomelingen, waaronder Fabienne Müller-Lütkemeiers rijzende sterren Valesco en Valencia As, zegenvieren in de S-dressuur. Veel Vitalis-veulens topten de prijslijsten: zo bracht het hengstveulen Vardy bij de Oldenburger Elite-veiling 120.000 Euro op, VIP was met een hamerprijs van 53.000 Euro de tweede prijsklapper op de Summer Mixed Sales in Vechta.

Zelf was Vitalis in 2007 Hengstveulenkampioen in Nederland, in 2009 Reservekampioen op de NRW-keuring, in 2010 HLP-dressuurindex-winnaar, in 2012 plaatste hij zich voor het WK en de Pavo Cup finale, in 2013 werd hij Kampioen in de VS en met een recordscore kwalificeerde hij zich opnieuw voor het WK, in 2014 zegevierde hij op zevenjarige leeftijd in de internationale Lichte Tour. In 2016 won hij onder Isabel Freese de Burg-Pokal-Finale in Frankfurt en de 'Stallion of the year' rubriek op Prix St. Georoge-niveau tijdens het WK in Ermelo.

Vitalis was de eerste goedgekeurde hengst van zijn vader Vivaldi, die zelf reservekampioen was van zijn verrichtingstest. In 2007 won Vivaldi de Pavo Cup voor 5-jarigen en werd hij in 2008 en 2009 Kampioen van de KWPN hengstencompetitie onder Hans Peter Minderhoud, waarbij hij een 10,0 ontving voor zijn draf. Vervolgens was hij internationaal succesvol tot Prix St. George niveau. In 2013 won hij de VHO-trofee tijdens de KWPN-hengstenkeuring. Daarna kreeg de fokkerij voorrang en leverde Vivaldi een aantal goedgekeurde hengsten, waaronder in Nederland o.a. Desperado, Dream Boy, Expression, Eye Catcher en Ferdinand, in Duitsland gaf hij o.a. de Westfaalse Reservekampioen Van Vivaldi, de Oldenburger Reservekampioen Versace en Hannoveraner Premiehengst en beste hengst van zijn jaargang Vivino, die voor meer dan 2 miljoen Euro werd afgeslagen tijdens de veiling.

Moeder Tovilia werd als driejarige tot Kampioensmerrie verklaard in Nederland.

Moedersvader D-Day was in 1994 Oldenburger Premiehengst en in 1996 Kampioen van zijn verrichtingstest in Neustadt. In de sport was hij succesvol in de Lichte Tour. Fok technisch liet hij zijn voetsporen na in vooral Nederland en Zweden.

Overgrootvader Argus was tot Grand Prix niveau succesvol op zowel dressuur- als springgebied. In de vierde generatie sluit Aktion J aan, met Gyula Dallos hoort hij bij de meest succesvolle hengsten van zijn generatie.

Vitalis staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

Vitalis is WFFS-vrij.

Toegelaten bij HANN, OLD, WESTF, Mecklenburg, Rheinland, süddt. Verbände.

Vitalis1
Vitalis
Vivaldi Krack C Flemmingh
Gicara II
Renate-Utopia Jazz
Darla-Utopia
Tolivia D-Day Donnerschwee
Rudira
Nalivia Argus
Folivia