+31 (0) 6 82 66 36 38

Zucchero Gold


  • Geb.: 2013
  • Stokmaat: 172 cm
  • 1. tarief: € 1000,- excl. BTW

Maar liefst een 10,0 ontving Zucchero Gold, onder zijn sportnaam Zucchero, op het Bundeschampionat voor 5-jarige dressuurpaarden voor rijdbaarheid. Voor zijn grote, evenwichtige draf kreeg hij een 9,0 en voor zijn tactvolle, ontspannen stap een 9,5, voor zijn bergopwaartse galop een 9,0 en voor zijn grandioze totale indruk een 9.5. Met 9,4 punten en een duidelijke voorsprong op de concurrentie won Zucchero Gold met Frederic Wandres de titel 'Bundeschampion'. Eerder miste hij op het WK voor jonge dressuurpaarden nipt het podium en eindigde hij als vierde (9,24), nadat hij als tweede eindigde in de kwalificatie voor de finale. In 2017, op vierjarige leeftijd, won Zucchero Gold het Oldenburger Landskampioenschap. In 2019 zal hij voor de eerste keer beschikbaar zijn voor de fokkerij.

Vader Zonik plaatste zich voor het Wereldkampioenschap voor jonge paarden en in 2018 werd hij 8e in de Wereldbekerfinale in Parijs, werd hij vijfde tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon en vijfde met het Nederlandse team. Onder zijn in Duitsland goedgekeurde hengsten behoren o.a. Landskampioen en derde op het Bundeschampionat Zodiac MDM en Zum Glück RS2 OLD, die op het Bundeschampionat een bronzenmedaille en in het Landskampioenschap een zilverenmedaille won.

Op moederszijde vindt men de volbloed Prince Thatch xx, die erg belangrijk is geweest voor de warmbloedfokkerij. Zijn meest opvallende en bekendste nakomeling was waarschijnlijk Piccolino/Klaus Husenbeth, die Wereldteamkampioen, Europees Kampioen en drievoudig Duits Kampioen was.

In de derde generatie vindt met Donnerhall, die onder Karin Rehbein dubbel goud won met het team op het Wereldkampioenschap, team-Europeeskampioen en Duitse Kampioen werd. Hij heeft een blijvende invloed gehad op de dressuurpaardenfokkerij met ruim 100 goedgekeurde zonen en zijn talrijke nakomelingen in de sport.

Uit de stam komt ook nog de Premiehengst Robert Downey Junior.

Zucchero Gold staat gestationeerd bij Paul Schockemöhle in Mühlen.

Zucchero Gold is WFFS-drager.

Toegelaten bij OLD, WESTF, Rheinland, Mecklenburg, Süddt. Verbande.


Bekijk hier de video van Zucchero Gold

Zucchero 01
Zucchero Gold
Zonik Zack Rousseau
Orona
Romanik Romanov Blue Hors
Dunja
Performance Prince Thatch xx Thatch xx
Petroleuse xx
Donna Donnerhall
Poulette