+31 (0) 6 82 66 36 38


Datum: 04 februari 2019

Afgelopen week vond de KWPN Hengstenkeuring weer plaats in 's Hertogenbosch. Er was een sterke selectie van dressuurhengsten, één voor één betraden ze de arena voor de juryleden. In de top drie stond ook de zeer goed bewegende jonge hengst, Lance V.O.D., een afstammeling van wereldkampioen 7-jarige dressuurpaarden Glamourdale, aan moederskant vinden wij Davino V.O.D. Deze Lance V.O.D. is aangekocht door Helgstrand Dressage.

Lance V.O.D. werd uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek en behaalde een 3e plaats in de Kampioenskeuring.

- Lance V.O.D. heeft drie fantastische gangen met een zeer actief achterbeen en daarnaast is hij een ideaalbeeld van een modern sportpaard. Het is een hengst waar ik al hoge verwachten van heb, zie Andreas Helgstrand trots.

Bekijk de video van Lance V.O.D. hier.

Nakomeling van Grand Galaxy Win Reservekampioen

We hebben niet alleen een nieuwe hengst voor onze collectie veiliggesteld, we waren ook blij met het feit dat Lennox W, afstammend van Grand Galaxy Win/Rousseau, reservekampioen is geworden van de KWPN hengstenkeuring 2019, zei Andreas Helgstrand.

Daarnaast zijn er tijdens de KWPN hengstenkeuring nog drie nakomelingen van Grand Galaxy Win uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek:

  • Le Grand Ayden HB - Grand Galaxy Win/Uphill
  • Lotus-s - Grand Galaxy Win/Juventus
  • Livingstone - Grand Galaxy Win/Uphill

Grand Galaxy Win is al sinds een langere periode een onderdeel van Helgstrand Dressage's hengstenbestand en zal in 2019 gewoon beschikbaar zijn, maar is nu eigendom van de Deens-Amerikaanse Charlotte Jorst.

Bekijk alle resultaten van de KWPN hengstenkeuring 2019 hier.